Sverigeturnén

Starka Kvinnor

2023

Nu är turnén avslutad. Läs mer här nedanför.

Up to date

Den unika Sverige turnén med Starka kvinnor är nu till ända.

Vilken resa det varit!


Från norr till söder, massor av möten där mina verk med deras kraftdjur både berört, inspirerat och skapat tankeställare för en bättre värld. Resan med dessa starka underbara kvinnor har gått genom landet, jag har haft med mig deras berättelser och där de som lyssnat till budskapet fått både tårar i ögonen och känt glädje i hjärtat. Många har bett mig att aldrig sluta med detta viktiga arbete, då det behövs i vår värld. Särskilt nu.

Jag tackar även ödmjukt alla kvinnor som varit med på resan, som inspirerat, som motiverat och tänt ljuset i andras ögon. Fortsätt göra det.


Några ord jag skickar med på vägen är att aldrig ge upp, att alltid visa kärlek och respekt till din medmänniska, att lyssna och hjälpa. I skrivande stund skapar jag nu även Starka män som kommer under 2024. Ämnet är detsamma, kraftdjuren likaså, men tavlorna kommer bli annorlunda denna gång - också av en anledning.. Tack 2023!

Turnén 2023

Hillerströms verk Starka kvinnor är unika och nyskapande för Sverige samt även internationellt. Hon har gjort något som ingen annan tidigare gjort. Under turnén genom landet 2023 visades utställningen Starka kvinnor upp på följande orter i Sverige. 


Elaine har under året föreläst samt visat upp och pratat om det viktiga budskapet om humanism och medmänsklighet. Starka kvinnor från hela landet har genom verken mött andra människor som de inspirerat och motiverat till något bättre och hur man kan gå från mörker till ljus. Gråt, glädje, hopp, tro och kärlek har blandats. Tankeställare har väckts. 


Några exempel:


Lärarna som efter föreläsningen fått upp ögongen och insett att de haft tjejer i klassen som troligen utsatts för hedersvåld eller sexuella övergrepp och att de behövt göra något mer. 


Mannen som aldrig pratat öppet om sina känslor och insett att hans familj är allt och plötsligt ställer sig upp och talar om hur mycket han älskar sin fru och sina barn. Alla brister ut i gråt och kramar. De har alla varit med om förföljelser. 


Barnet som tar tag i mammans hand och ber henne att aldrig mer gråta och säger att de är starka tillsammans och har varandra.


Grabbarna som kommer in, härjar runt och bråkar med varandra och som stannar upp tysta, beundrande. De slutar bråka och kramar istället om varandra. 


Polisen som varje dag ser både positiva och mindre positiva saker och som brister ut i gråt och säger att vi tillsammans aldrig får sluta kämpa eller ge upp hoppet.


...


Stort tack till dessa kvinnor och även nedan samarbetspartners:


Konstrundan i Kolbäcksdalen, Hallstahammar 7-9 april - över 1000 specifika besökare under tre dagar. På sociala medier hade utställningen över 128 000 visningar.


Gyllene Uttern, Gränna 6-26 maj - över 500 specifika besökare under perioden. På sociala medier hade utställningen över 80 000 visningar.


Brunnbäcks herrgård, Avesta 11 juni - 2 juli - över 200 specifika besökare under perioden. På sociala medier hade utställningen över 69 000 visningar.


Kronovalls vinslott, Österlén 29 juli - 11 augusti - ca 250 specifika besökare under perioden. På sociala medier hade utställningen över 365 000 visningar.


Metropolhuset i samarbete med Folkuniversitetet, Medborgarskolan samt ScenKonst och Myten om kvinnan, Sundsvall 1-28 september - ca 150 besökare under perioden. På sociala medier hade utställningen över 301 000 visningar.


Gysinge herrgård, Gysinge 30 september - 29 oktober - ca 450 besökare. På sociala medier över 156 000 visningar. 


Alvikstorpet, Stockholm 17-29 november - ca 100 besökare. På sociala medier totalt ca 151 000 visningar.


Varmt välkommen!

Höjdpunkter

November - Alvikstorpet, Stockholm

Oktober -Gysinge herrgård, Gysinge Gävle

September - Metropolhuset, Sundsvall

Juli-Augusti - Kronovalls vinslott, Österlen

Juni - Brunnbäcks herrgård, Avesta

Maj - Gyllene Uttern, Gränna

April - Konstrundan, Hallstahammar