Konstturné 2023

Starka Kvinnor

Under Sverige turnén 2023 visades utställningen Starka kvinnor upp på nedan orter i Sverige. 


Elaine har under året föreläst samt visat upp och pratat om det viktiga budskapet om humanism och medmänsklighet. Starka kvinnor från hela landet har genom verken mött andra människor som de inspirerat och motiverat till något bättre och hur man kan gå från mörker till ljus. Gråt, glädje, hopp, tro och kärlek har blandats. Tankeställare har väckts. 


Några exempel:


Lärarna som efter föreläsningen fått upp ögongen och insett att de haft tjejer i klassen som troligen utsatts för hedersvåld eller sexuella övergrepp och att de behövt göra något mer. 


Mannen som aldrig pratat öppet om sina känslor och insett att hans familj är allt och plötsligt ställer sig upp och talar om hur mycket han älskar sin fru och sina barn. Alla brister ut i gråt och kramar varandra. Mannen och kvinnan har tidigare varit med om förföljelser men aldrig riktigt pratat med varandra om det.


Barnet som tar tag i mammans hand och ber henne att aldrig mer gråta och säger att de är starka tillsammans och har varandra.


Grabbarna som kommer in, härjar runt och bråkar med varandra och som stannar upp tysta, beundrande. De slutar bråka och börjar uppskattande klappa varandra på ryggen och säger positiva saker till sina kompisar.


Polisen som varje dag ser både positiva och mindre positiva saker och som brister ut i gråt och säger att vi tillsammans aldrig får sluta kämpa eller ge upp hoppet.


Kvinnan som inte vågat tidigare och som känner sig stärkt av hoppet och utbrister att hon aldrig mer tänker fly eller låta någon annan trampa på henne mer. 


..med flera..


Stort tack till alla kvinnor, publik och även nedan turne´partners:


Konstrundan i Kolbäcksdalen, Hallstahammar 7-9 april - över 1000 specifika besökare under tre dagar. På sociala medier hade utställningen över 128 000 visningar.


Gyllene Uttern, Gränna 6-26 maj - över 500 specifika besökare under perioden. På sociala medier hade utställningen över 80 000 visningar.


Brunnbäcks herrgård, Avesta 11 juni - 2 juli - över 200 specifika besökare under perioden. På sociala medier hade utställningen över 69 000 visningar.


Kronovalls vinslott, Österlén 29 juli - 11 augusti - ca 250 specifika besökare under perioden. På sociala medier hade utställningen över 365 000 visningar.


Metropolhuset i samarbete med Folkuniversitetet, Medborgarskolan samt ScenKonst och Myten om kvinnan, Sundsvall 1-28 september - ca 150 besökare under perioden. På sociala medier hade utställningen över 301 000 visningar.


Gysinge herrgård, Gysinge 30 september - 29 oktober - ca 450 besökare. På sociala medier över 156 000 visningar. 


Alvikstorpet, Stockholm 17-29 november - ca 100 besökare. På sociala medier ca 151 000 visningar.


Hjärtligt tack allihop för 2023!

Starka Kvinnor

Sverige unika verk skapade av konstnär Elaine Hillerström


Ett unikt och färgstark utställning med Starka kvinnor från hela landet och världen. Varje kvinna har vänt mycket tuffa erfarenheter genom livet till något bra eller bättre. De är där för att inspirera och motivera. En kvinnas inre styrka manifesterat i den universella kraften, deras kraftdjur och dess lysande stjärna kommuniceras tydligt på ett unikt och fascinerande sätt i denna utställning så som aldrig tidigare gjorts. Elaine är först ut i Sverige med att göra detta.


Möt dessa underbara kvinnor och se var och ens unika egenskaper vackert manifesterat i naturens urkraft.