Aktuellt

Under 2023 uppmärksammades Hillerströms konst både i Sverige men även internationellt. 


Resan under 2024 går nu vidare till följande platser:


1/1-21/1 Västerås, Hillerströms Ateljé Sweden

22/1-28/1 Stockholm, Artportable Sweden

4/4-7/4 New York, Art Expo, USA

26/4-27/5 Gysinge herrgård, Magasinet Sweden

23/8-25/8 Art Expo, Monaco, Frankrike

18/10-20/10 Art Expo, Paris Louvren, Frankrike

En av Sveriges och internationellt mest etablerade konstkritiker Stig Åke Stålnacke, medlem i AICA/International Art Ciritic Association, har bedömt Hillerströms konst och sagt sitt.


Läs hans mycket fina recension HÄR!

Under 24-26 November 2023 fick Hillerström själv möjligheten att visa upp sin konst i Bryssel, Belgien efter personlig inbjudan av gallerist Mickaella Himmelström,

Svenska Konstgalleriet i Malmö. 

Under 2024 går resan även till NewYork i april månad, Monaco i augusti och Paris oktober månad.

"Jag är så oerhört glad att få denna möjlighet och för det fina mottagandet som jag fått. Det budskap jag vill förmedla genom min konst kan nu fortsätta." /Elaine 

2023 24-26 November Bryssel, Belgien

Du har väl inte missat podden

Starka människor 

Lyssna på senaste avsnittet här

Starka män - kommande..

Nu är utställningen Starka kvinnor avslutad och arbetet har påbörjats med kommande utställning Starka män. Den nya utställningen kommer bli något annorlunda än för Starka kvinnor. Tema och kraftdjur är detsamma. Även män är med om saker som ofta ingen talar om.


Det finns en slags skam att erkänna som man att man råkat ut för något som kanske kan tolkas som svaghet - ofta i bemötandet av andra män. De krav eller normer som ställs på både kvinnor och män är ibland helt orimliga.


Vi är alla människor, behöver se på varandra som det och att vi alla lever tillsammans på denna planet.

Utan den ena eller andra kan inget existera. Vi behöver varandra, på ett bra sätt, där kärlek och omtanke råder i harmoni. 


De män som är med i denna uppföljare till Starka kvinnor vill ändra på vårt tankesätt, tala öppet om det de varit med om och slå hål på de ofta orimliga normer som råder och börja prata mer öppet. En gång för alla! Mer information om utställningen kommer under våren 2024. 

Missa inte utställning med tre kreativa konstnärer under mars månad!

Portarna slås upp lördagen 2 mars kl 14:00-18:00 på Hillerströms ateljé där du möter tre nya fantastiska konstnärer - Björn Johansson, Bitte Eggers och Anita Lindholm, som alla ställer ut under hela mars. Som längst pågår utställningen till 29:e mars.


Läs mer här under!

Vi välkomnar varmt följande utställare 2024

LOR TARBY


Utställning 3 FEBRUARI - 28 FEBRUARI

Vernissage 3 FEBRUARI kl 13:00-18:00, Blomstergatan 5, Västerås


Lor har ett mycket specifikt och alldeles eget uttryck i sin konst. Nu får vi åter igen chansen att uppleva hennes verk genom en helt ny serie och stil där drömmarna tar dig ut i rymden och universum.

Du hittar även hennes konst på www.tarbystavlor.se

BJÖRN JOHANSSON


Utställning 2 MARS - 27 MARS

Vernissage 2 MARS kl 14:00-18:00, Blomstergatan 5, Västerås


Björn började sitt konstnärsskap under namnet Lightbulb 1998. Sedan dess har han ägnat sig åt konstnärligt syftande audiivisuell produktion inom områden så som film, TV och datorgrafik. Hemsidan "Dj blue" var en förlaga med färgval och logotyp till Facebooks första grafiska profil. Björn var även inblandad i förlagan musikvideo databasen "burningstv.se" som Google hade som förlaga när de skapade YouTube. På senare år har han arbetat med texter och gett ut egen litteratur. Han skapar bland annat uppfinningar pch publicerar konstnärliga skrifter i små upplagor som man kan hitta i webbshopen www.bollenmastefram.se. I allt skapande är hans inriktning ingenjörens: att bygga upp, göra nytt och formge.

BITTE EGGERS


Utställning 2 MARS - 27 MARS

Vernissage 2 MARS kl 14:00-18:00, Blomstergatan 5, Västerås


Bitte skapar verk utifrån naturens och universums kraft där det positivt kreativa formas av färger, energier, upplevelser, relationer och livets resa i sig. Genom penseln skapas verk med en särskild syn på livet. Genom vaxmålning och VedicArt skapas ytterligare dimensioner och djup att betrakta.

Upplev Bittes konstverk även i hennes smycken. Bitte är både medial, schamansk och en healer - vilket även gestaltas i hennes speciella och unika verk.

ANITA LINDHOLM


Utställning 2 MARS - 27 MARS

Vernissage 2 MARS kl 14:00-18:00, Blomstergatan 5, Västerås


Anita är född i Finland 1963 och bosatt i Västerås där det går bra att besöka hennes hemma ateljé och se hennes tavlor över en fika.

Passionen för konsten har funnits sedan barndomen och följt med under livet där måleriet tagits upp på nytt under senare tiden. Inspirationen hämtas från vardagens intryck och glädjen i livet. Anita är autodidakt och målar i akryl och blandteknik. Läs mer på https://anilinart.anitabirgitta.se

MARTINA ERIKSSON


Utställning 13 APRIL - 30 APRIL

Vernissage 13 APRIL kl 13:00-18:00, Blomstergatan 5, Västerås


Martina älskar att utforska världen genom färg och form. Hon målar främst i akryl- och akvarell. Målandet sker intuitivt, där känslor och tankar flödar fritt till något unikt. Konst för henne handlar inte bara om att skapa visuellt tilltalande bilder utan även om personligt uttryck med en känslosam koppling med betraktaren. Harmoni och balans är viktiga faktorer då Martina genom färger påverkar känslorna. Martina tror på en stöttande och inspirerande miljö där varje individ får blomstra i en positiv anda med sin konstnärliga röst.

Upptäck mer på www.martinacreativeart.com

ELISABETH LINDBERG


Utställning 4 MAJ - 30 MAJ

Vernissage 4 MAJ kl 14:00-18:00, Blomstergatan 5, Västerås


Art of E är det namn Elisabeth använder som konstnärsnamn för alla sina tavlor och kreationer, till att börja med för att särskilja hennes skrifter och publikationer från sin konstnärliga sida. När hon målar släpper hon taget om sig själv, sitt jag, för att ge utrymme för sin själ att ta form och vägleda. Hon kallar denna process Art of Experience, en resa som navigerar existensen så som dess mångfascetterade uttryck utvecklas, utspelas och blir till, manifesterat i hennes eget liv. Här finner du mycket ljus och mörker under hennes nu tjugo åriga konstresa. Hennes verk skapas i många medium; olja och akryl på duk, broderier, grafisk design, fotografi, pärlor och stenar och annat på trä mm. Besök självklart hennes websidor: www.artofexperience.com och www.artofexperience.com/continued 

SOLVEJ DANIELSSON SAHLGREN & KARIN RAMQVIST NORDIN


Utställning 1 JUNI - 30 JUNI

Vernissage 1 JUNI kl 14:00-20:00, Blomstergatan 5, Västerås


Solvej är uppväxt i Enköping och Västerås. 1987 flyttade hon till Varberg där hon bodde i trettio år och valde sedan att komma tillbaka till Västerås igen 2016.

Hon lärde sig måla i tonåren genom en målarkurs med Inga-Lill Torstensson som lärare. Solvej är även utbildad i konst på Folkuniversitetet. 

Efter en stor sorg försvann lusten att skapa och måla men den kom tillbaka tjugo år senare. Hon fick då ny inspiration och lusten tillbaka. Från olja till numera akryl. Och vilka verk hon skapar sen! Missa inte dessa underbara skapelser!


Karin hade konst som intresse redan i skoltiden. Hon har gått i Västerås konstskola och gick ut 1967 under lärarna Erik Segerberg, Tore Hultqrants, Erik Idar och Osmo Isaksson. Hon har sedan arbetat med grafik och skapat som även lett henne till Italien, Spanien, England, Öland, Åland, Gotland, Bornholm och Österlen. Inspiration har även kommit från Asien och Afrika under resor där. Karin har visat upp sig i alla möjliga sammanhang - ex Kulturnatten, på ateljé Fem penslar och i flera separat- samt samlingsutställningar. Hon målar numera i akvarell. Du ser hennes fantastiska verk här på Hillerströms.

TINA ELIASSON


Utställning 3 AUGUSTI - 31 AUGUSTI

Vernissage 3 AUGUSTI kl 12:00-17:00, Blomstergatan 5, Västerås


Skapandet har alltid funnits i Tinas liv i en eller annan form. Redan som ung ritade och målade hon mycket, som sedan fick stå tillbaka för andra kreativa uttryck. Nu har hon hittat tilbaka till måleriet sedan en tid tillbaka. Som autodidakt konstnärinna, med några kurser här och där, använder hon sig av blandade realistiska och abstrakta element. Det mesta formas och inspireras efter en idé, tanke, någon text, känsla eller bild. Akryl ligger numera varmt om hjärtat. Missa därför inte att betrakta Tinas sköna bildkonst.

INGA-MARIE AHLGREN


Utställning 7 SEPTEMBER - 30 SEPTEMBER

Vernissage 7 SEPTEMBER kl 12:00-18:00, Blomstergatan 5, Västerås


I Inga-Marias målningar möter man kvinnor och flickor, där det där som finns där innanför förmedlas.

Våra förmödrars och våra förfäders historia ger spår i våra hjärtan. 

Dagar formas, innan någon av dem grytt.

Alla människor påverkas av sin egen historia,

här och nu, och av det som varit innan.

Långt innan, i historien.

WERONICA SJÖBERG


Utställning 7 SEPTEMBER - 30 SEPTEMBER

Vernissage 7 SEPTEMBER kl 12:00-18:00, Blomstergatan 5, Västerås


Weronica har en alldeles egen stil där starka färger och former visas genom virvlar, fantasibilder, känslor och ett eget uttryck av färg och form. Trots att bilderna ofta är overkliga påvisar de starkt verklighetens känslor och livets resa. De griper tag i dig på ett sätt som gör att du inte kommer undan. Du dras in. Du dras med. 

MARIA ÖSTENSSON


Utställning 5 OKTOBER - 30 OKTOBER

Vernissage 5 OKTOBER kl 14:00-19:00, Blomstergatan 5, Västerås


Maria utforskar i sin konst sin inre kreativitet med utmaningar som leder konsten framåt. Från skapande som frisör, tårtskulpurer, pumpor samt möbel målning har hon idag landat i kreativitet där det gärna blir en kombination av tavlor och skulpturer. 

Möte hennes kreationer under oktober månad.

KLINNE OLSSON - INGER J LÖFSTEDT - LISELOTTE LUNDGREN


Utställning 2 NOVEMBER - 30 NOVEMBER

Vernissage 2 NOVEMBER kl 14:00-20:00, Blomstergatan 5, Västerås


Möt en samutställning av tre fantastiska damer där varje konstverk är ett eget konstnärligt uttryck för form och person. 


Klinne är relativt ny konstnär och passionär. Plötsligt en dag fanns bara det kreativa skapandet där. I akvarell och akryl skapar Klinne helt unika figuriner och krumelurer. Starka färger och mönster griper tag i dig och Klinne lyckas fånga bilder där andra inte ser och skapa en värld av egna djur och kreationer.


Inger har alltid haft skapandet med sig genom livet, med några mellanrum och sedan återstarter. Genom att pröva det mesta och ständigt lära nytt drivs konsten framåt. Teknikerna är därför idag ofta akryl, akvarell, mixed media och collage. Starka färgflöden är genomgående i hennes verk.


Liselotte förmedlar sina tankebilder genom olika former av träskulpturer. Känslan, träets ådring och färger leder henne framåt till det slutliga verket. Det blir allt ifrån verklighetstänjande fantasifigurer eller förståeliga ansikten och uttryck. Liselotte hanterar även den keramiska konsten där skulpturer tar form. Hon älskar även att måla och då gärna natur med känslor från verkligheten och det som finns i tankarna.

SUSANNA BOUDREE


Utställning 7 DECEMBER - 30 DECEMBER

Vernissage 7 DECEMBER kl 14:00-18:00, Blomstergatan 5, Västerås


Att måla är att vara konstnär. Genom färg, form och olika tekniker läggs fokus på att läka och hela och komma in i djupet av sig själv. Att måla är idag att fortsätta kunna leva. Färgflöden skapas utifrån akryl, akrylic ink samt pennor som alla vill upp på duk, canvas eller akrylpapper och en och annan tapet. Figurativt och abstrakt, blommor, natur, stad och land, sjö och hav. Följ hennes konst resa i denna unika december utställning.